Naast het maken van vrij werk, heb ik ook veel ervaring met het maken van schilderijen in opdracht. Dit varieert van het maken van semi-realistische portretschilderijen, moderne abstracte schilderijen op basis van een bepaalde kleurwens tot aan unieke schilderijen van bijvoorbeeld een favoriete artiest. Een schilderij in opdracht kan volledig op uw wensen worden afgestemd.

Waarom een schilderij in opdracht?

CLM Art - Schilderij op maat

Heeft u een specifiek schilderij gezien tussen mijn werken dat u aanspreekt, maar past deze bijvoorbeeld niet bij het interieur? Dan is het laten maken van een schilderij in opdracht de oplossing. Heeft u een specifieke stijl of kleurenpalet in gedachten en wilt u een schilderij op maat? Dan kunnen wij samen de wensen en mogelijkheden voor dit unieke kunstwerk bespreken. Het is wel van belang dat het binnen de stijlen van mijn semi-realistische werken blijft.

Een schilderij in opdracht, hoe werkt het?

Ik maak vooraf altijd een (digitale) schets op basis van de klantwens en eventueel ingestuurde foto’s. Na toestemming van de klant en overeenstemming over termijn en prijs, begin ik aan het schilderij. 

Interesse in een kunstwerk op maat op basis van een bestaand schilderij of een gloednieuw stuk? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden of werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact op, ik denk graag met u mee!

Zie hieronder een kleine impressie van een aantal schilderijen die ik in opdracht gemaakt heb.

Portretschilderij

"Ben ontzettend blij met je werk en het staat super mooi in huis!"
Ancret Rinses
Opdrachtgever

Opdracht: Portretschilderij in pastelkleuren (passend bij het interieur) van moeder en dochter op basis van een foto. Met subtiel hun gezamenlijke tattoo (vlinder) erin verwerkt. 

Acrylverf op 80 x 60 cm canvas

Portretschilderij

Opdracht: Portret schilderij van gezin op basis van een foto. Met subtiel een minimalistische / symbolische vuurtoren van hun favoriete eiland erin verwerkt. 

Acrylverf op 50 x 50 cm canvas

Thema schilderij

Opdracht: Een extra werk creëren in het thema “Rembrandt en de Gouden Eeuw” voor het kunstevenement Kunst Kijken Volendam 2019.

Acrylverf op 60 x 80 cm canvas

Schilderij van favoriete artiest

Opdracht: Schilderij van zangeres Amy Winehouse op houten paneel in een rauwe stijl (op basis van voorbeelden) passend bij interieur van de woonkamer; industrieel met groene kleuraccenten. 

Acrylverf op 120 x 120 cm houten paneel

Modern schilderij

Opdracht: Een zeer kleurrijk en uitgesproken schilderij voor in een strakke (voornamelijk witte) hal van een moderne woning. Het moest een echte eyecatcher bij binnentreden van het huis worden. 

Acrylverf op 60 x 80 cm canvas